In de traditie die het LAB al enige jaren bezigt een ludieke kerstgroet te verzinnen, was het dit keer tijd om enkel geluid als medium te gebruiken. Het motto van het LAB, ‘lunchen doe je samen’, werd dit jaar een takje hoger gehangen als zijnde ‘kerst vier je samen’.
De kerstgroet moet mensen de mogelijkheid bieden om, ondanks alle maatregelen, toch deelgenoot te zijn van een gezellige kerstavond onder de mensen.
Eind september 2020 werd begonnen met het concept en met de naderende decembermaand werd er steeds geestdriftiger tussen de bedrijven door gewerkt aan dit immer groeiende project. Veel tijd ging zitten in het communiceren met platformen als Spotify om de adaptieve 3D mogelijkheden te kunnen lanceren. Er moest natuurlijk muziek bij komen en de cast kon niet minder zijn dan topacterend nederland. De social media werd opgetuigd en om de familie te introduceren werd er gekozen voor een 3-tal korte voorafleveringen om de personages voor te stellen en de diversiteit van omgeving uit de doeken te kunnen doen.
Petra Laseur
Petra Laseur
Fred Hekket
Fred Hekket
Daan Ekkel
Daan Ekkel
Kay Greidanus
Kay Greidanus
Dick van den Toorn
Dick van den Toorn
De grande finale is de lancering van de kerstavond, uiteraard op de 24ste december. Hier schuif je aan bij de familie waar het hele verhaal zich ontvouwt. Maar hoe legitimeer je dat er een ‘vreemde’ aanschuift? Hoe kun je deelgenoot zijn van de gesprekken zonder de opstelling te verstoren? Daarop bedachten we dat de luisteraar vanuit het perspectief van Frits, de trouwe viervoeter van de familie meeluistert. En hoe dat afloopt kun je beluisteren op je favoriete podcast platform!
De hond is de beste vriend van de mens…
Credits
Mathilda: Petra Laseur
Paul: Fred Hekket
Annemiek: Lies Visschedijk
Robbert: Dick van den Toorn
Maurits: Kay Greidanus
Frits: Daan Ekkel
Sounddesign: Florian van Oirschot
Adaptieve 3D audio vormgeving: Matthijs Koster
Muziek: Aike van de Crommert
Script en regie: Jeroen van Gessel
Artwork: Rient van de Crommert